Ontdek waarom Australië vele meer te bieden heeft dan kangaroes en het iconische Opera House in Sydney. De oorspronkelijke bevolking ‘aboriginals’ drukt een sterke stempel op de kunst en cultuur Down Under. Het binnenland is er droog, waardoor het merendeel van de bevolking aan meer vruchtbare kuststroken, zoals de South-East Coast, woont. Het buitenleven primeert: zwemmen op prachtige stranden, een partijtje cricket spelen of een barbeque in het park zijn dagelijkse kost.

Australische tieners zijn ook fan van allerlei sporten en gaan graag hiking, kamperen of gewoon chillen op het strand.  Of je nu een scout bent, een religieuze groep zoekt of je bij een atletiekteam wil aansluiten, er is keuze genoeg!

Tasmanian Government Education International biedt studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een flexibel studieprogramma, waarin een traditioneel academisch programma wordt gecombineerd met een verscheidenheid aan buitenschoolse activiteiten.
Tasmanië is de spectaculaire eilandstaat van Australië, waar studenten een eiland kunnen ontdekken dat beroemd is om de schoonste lucht ter wereld, adembenemende kustlijnen, prachtige bergen, beschermde bossen en een overvloed aan wilde dieren.
Tasmanië is een unieke plek en biedt een ontspannen levensstijl op het eiland. Een van de grootste troeven zijn de mensen. Studenten zullen zich onmiddellijk thuis voelen, aangezien Tasmaniërs bekend staan ​​als vriendelijk en gastvrij.

Australie-outdoor

Gastgezin en -gemeenschap

Je komt terecht in Tasmania, een kleine eilandstaat onder mainland Australië.

Wanneer je bij een Tasmanisch gastgezin woont, ervaar je de echte warmte van de lokale cultuur. Gastgezinnen in Tasmania zijn trots op hun tradities en verwelkomen je met open armen. Communicatie is belangrijk; houd je gastouders op de hoogte van je plannen en activiteiten. Dit bevordert niet alleen je veiligheid, maar versterkt ook de band met je nieuwe familie. Deelname aan dagelijkse gezinsactiviteiten en huishoudelijke taken helpt je om een integraal onderdeel van het gezin te worden.

Tasmaniërs staan bekend om hun vriendelijke en behulpzame aard. In zowel de steden als de landelijke gebieden ervaar je een sterke gemeenschapszin. Lokale markten, festivals en sociale evenementen bieden volop kansen om nieuwe mensen te ontmoeten en deel te nemen aan de rijke lokale tradities. Of je nu in de bruisende stad Hobart of in een charmant dorp woont, je zult snel merken hoe hecht en ondersteunend de gemeenschap is.

Australie-school-science

School

In Tasmania ga je waarschijnlijk naar een openbare middelbare school, waar je de mogelijkheid hebt om je studierichting te kiezen. De scholen in Tasmania bieden een breed scala aan vakken en buitenschoolse activiteiten die je helpen om je interesses te ontdekken en je academische doelen te bereiken. Het schooljaar begint meestal in januari en eindigt in december, met vakanties verdeeld over het jaar. De meeste scholen hebben een informele sfeer waarbij persoonlijke ontwikkeling en betrokkenheid worden aangemoedigd.

De schooldag loopt van maandag tot en met vrijdag van 8.45 tot 15.00 uur. Je kiest zelf de keuzevakken dat je wil volgen, maar sommige vakken zijn verplicht, zoals Engels en lichamelijke opvoeding. Schooluniformen zijn verplicht voor jongeren die in jaar 7-10 zitten. Jongeren in jaar 11-12 kunnen casual kleren dragen op school.

Taal

De officiële taal in Tasmania is Engels, maar je zult merken dat de lokale bevolking een unieke Tasmanische accent heeft. Dit accent kan in het begin even wennen zijn, maar het maakt deel uit van de charmante lokale cultuur. Tijdens je verblijf zul je de kans krijgen om je Engelse taalvaardigheden te verbeteren en de lokale manier van spreken te leren kennen.

Australie-meatpie

Eten

De Tasmanische keuken is een eerbetoon aan de verse en lokale ingrediënten die het eiland te bieden heeft. Maaltijden zijn vaak eenvoudig maar smaakvol, met een sterke nadruk op verse zeevruchten, lokale groenten en vlees. Tasmanië staat bekend om zijn uitstekende oesters, krabben en zalm, die je absoluut moet proberen. Ook krijg je de kans om regionale lekkernijen zoals Tasmanian apple pie en lokale kazen te proeven. De eetgewoonten kunnen variëren van informeel dineren met het gezin tot gezellige maaltijden met vrienden en buren.

Ontdek beschikbare programma's in Australië